УКРАСА С БАЛОНИ – СЪВЕТИ

  • Имайте предвид, че балоните с хелий имат ограничено време за летене. За обикновения размер латексови балони 26 см. то е грубо около 6-10 часа. Ако е важно балоните да се подготвят от предишен ден може да се намажат с паста, която ги задържа да летят по-дълго (2-3 дни). Повече информация за пастата може да прочете >ТУК< .
  • Избягвайте да пускате свободно балони по земята. Ако събитието е на закрито и все пак решите да се украси с балони пуснати по земята е хубаво първо да раздуете до малко над нормалния им размер и после да ги спуснете до под нормалния им размер преди да ги завържете. Така балоните ще станат по-устойчиви и е по-малко вероятно някой да се спука. 
  • Имайте предвид, че балоните (хелият или въздухът вътре) се разширяват на топло и свиват на студено. Затова е важно през лятото да не ги оставяте в автомобил на слънце или по друг начин да ги държите продължително на топло. От разширяването на газа някой балон може да се спука. Това е още по-важно за фолиевите балони. При тях няма разтегливост както при латексовите и рискът от спукване е по-голям. Също така през зимата трябва да имате предвид, че като излезете с фолиеви балони от офиса ни, те веднага ще се свият на студеното. Това е временна реакция. Като ги сложите на стайна температура отново ще се издуят.